Vin i sommar

Det är sommar och flaskorna är öppna. Men är det verkligen ofarligt att dricka? Och om så, vad är det vi borde dricka?

På midsommar är det mest populärt att dricka snaps och vin, men nu när midsommar har passerat och resten av sommaren består – vad dricker vi helst då? vin (2)Vin är självklart fortsatt högt på listan, men till det kan öl och cider även adderas – och alkoholfria alternativ såklart. Men vin är den främsta drycken: rosé, vitt likväl som rött. Det spelar inte så stor roll vilken färg vinet har men vanligast under sommarmånaderna är nog att vi dricker rosé.

Är du orolig över att dricka för mycket vin? Visst finns det en gräns, men de flesta klarar av att hanterar den. En rolig artikel, som mest troligt kommer att lugna dig, är denna från Nyheter 24. I artikeln lyfter de 9 anledningar till att vin är bra för dig. På första plats hamnar kolestrolvärdet. Det är nämligen så att vin ökart ditt kolesterolvärde, någonting som är att eftersträva. Vidare kan vi läsa att det rött vin ska minska bröst- och prostatacancer, att måttligt med vin kan minska risk för benskörhet, att rött vin har polyfenoler som mildrar skadliga bakterier och skyddar från sjukdomar samt att vin kan minska risken för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. Med andra ord: lugn. Det finns för- och nackdelar med allting, så klart – men ett som är säkert, några glas vin kommer inte att skada dig. Drick och njut av sommaren. Det är ingen fara!

Men vilket vin ska vi då dricka denna sommar? Ett vin som är mycket rekommenderat och även prisvärt är Brolio Bianco, som Wineworld presenterar. Vinet är vitt och kommer från Toscana och består av 75 procent Sauvignon Blanc och till 20 procent Chardonnay. Mycket smakligt och någonting som är svalkande i sommarvärmen.