Ska du också träna mer och äta bättre i år?

matkasseNytt år – nya möjligheter, och även en ny livsstil. Det är nu, direkt efter det nya året, som många människor väljer att “börja om på nytt”. Man tränar, äter nyttigare och stressar ner. Allt för att må bättre. Att göra det vid ett nytt år är mycket smart, även om det egentligen alltid finns en chans att göra om och göra rätt. I en artikel från Sydsvenskan har man lyft frågan: Vad är ditt nyårslöfte inför 2015? Och som vi många andra nyår ligger som anat att förbättra sina liv, bland annat kan vi läsa att just träning var högt på listan av löften.

Någonting som många även valt att göra är, utöver träning, som sagt även att äta nyttigare och stressa ner – varpå många därmed väljer att ha matkasse hem. En matkasse hem innebär faktiskt att man slår “två flugor i en smäll” och lyckas stressa ner likväl som äta bra, eftersom maten i matkassen som skickas hem oftast är väldigt nyttigt. Dessutom finns det oftast en chans till valmöjlighet, så om du är vegetarian går det att gå en vegokasse och om du vill äta LCHF finns även det alternativet.

Matkassen underlättar livspusslet

En som har testat matkasse hem för att klara av livspusslet är Frida Karlsson, som Sveriges Radio har gjort ett inslag om. För henne med familj blir livet mycket lättare, trots att de “bara” får hem en matkasse med tre middagar varannan vecka. Så här förklarar Frida:

– Det är som julafton varje gång! Jag tycker det är fantastiskt kul att få recepten och den här stora, fyllda kassen med grönsaker som svämmar över. Ibland får vi ingredienser som man knappt har hört talas om förut.

Om du har ett nyårslöfte, oavsett om det är att äta bättre eller att börja träna – ska du komma ihåg att det krävs lite ansträngning för att lyckas. Med en matkasse till hemmet är det bra i och med att du slipper frestelsen från godis och bakelser som finns i affärer. Men du kommer att träffa på dessa ändå, du kan ju inte gömma dig i hemmet. Därmed är det viktigt att du är ordentligt motiverad och stark, för att klara av ditt nyårslöfte. Detta är någonting som lyfts i en artikel här, då psykologen Liria Ortiz guidar dig fram till att lyckas. Bland annat har hon lyft tre saker som ökar dina chanser:

  • Var inte rädd för att misslyckas
  • Sätt upp realistiska mål
  • Motivera dig själv och lyckas bättre

Lyckas tack vare tankens kraft

En av de viktigaste sakerna som Liria lyfter är “tankens kraft”. Det kan för många låta töntigt, men vad vi tänker påverkar mycket mer än vad många tror. Försök därför tänka “jag äter nyttigt” snarare än “jag är så dålig som inte äter nyttigt”, eftersom hjärnan lättare förstår det negativa snarare än det positiva. Och sist, men inte minst: God fortsättning, och lycka till!