Lockar med ekologisk mat

Den senaste tiden har det blivit allt mer populärt att driva restaurang med ekologisk mat. En restaurang i Åre har till och med gått så långt att de endast har ekologiskt på menyn. Med detta försöker de locka till sig kunder men det finns även andra sätt att gå tillväga.

grönsaker-nyttig

Nu ska en helt ny ekologisk restaurang öppnas på Åreskutan, skriver ÖP. Restaurangen går under namnet Bistrologiskt och allt på menyn ska vara ekologiskt. Just att den här restaurangen har 100 procent ekologisk mat gör att få restauranger har svårt att matcha detta, även om det är så att intresset för miljö och ursprung blivit mycket större i Sverige de senaste åren. Att ha en hel meny som är ekologisk är däremot något som förpliktigar. Det gäller att man anpassar matsedeln efter det utbud som finns och att man rättar sig efter säsongens skördar. Något som en ekologisk restaurang har som jobbar för den, är dock att den lockar folk som vill äta nyttigare och bättre.

Lockar med uteservering

Att använda ekologiska råvaror är alltså inte bara bra för miljön, utan även för business. För när folk tänker allt mer på vad de stoppar i sig och får ett större intresse för det, blir de mer intresserade av att äta på en restaurang med fokus på detta. Men det är självklart inte bara ekologisk mat som kan locka folk till att gå på restaurang. Något som lockar många, speciellt på sommaren, är en härlig uteservering. Ser man bara till att ha en schyst uteplats med soffor, Arnees parasoller och bra solläge lär man få många kunder. Framförallt när det är sol ute blir folk som galna när det gäller uteserveringar och de restauranger som inte har uteservering får inte alls lika högt tryck då. Läs mer.

Vill få kvinnor till restaurangen

Att locka folk till att äta på restaurang kan vara lite knepigt, även om man har bra käk och en trevlig uteservering. Därför är det nu ett antal krogar som försöker erbjuda sina kunder mer än bara mat. Vi har sett massvis med nya restauranger de senaste åren som haft allt från bowling, till sällskapsspel i sina lokaler. Nu har man till och med försökt locka till sig kvinnor till restauranger med drejning och porslinsmålning, skriver Metro.